Начало Новини Новини ШАМПИОНСКА ЛИГА ПО БИЛЯРД
ШАМПИОНСКА ЛИГА ПО БИЛЯРД
Четвъртък, 19 Юли 2012 08:05

2012shampionskaliga1От 2 до 6 юли в най-големия търговски център на Бургас се проведе първото издание на Шампионска лига по билярд. Десетте квоти за турнира бяха разпределени между шампионите на Българска Билярд Федерация и състезатели с челни позиции в общата ранг листа.

Турнирът се проведе по правилата на 9-та топка до 7 победи. Към майсторите по билярд имаше допълнително предизвикателство – „Влез в Мола”. Това ново атрактивно изпитание за майсторство, изисква след вкарването на топка № 9, бялата да спре върху стикер поставен по средата на масата. Изпълнението на този изключително труден удар донесе награди на състезателите, предоставени от магазините на Mall Galleria.

2012shampionskaliga2Победител в първото издание на Шампионска лига стана Златко Цонков, след като отстрани на финала Станимир Русланов с резултат 7:2. Трето място взеха Людмил Георгиев и Радостин Димов. Победителите бяха наградени от г-жа Вениана Мърмърова - мениджър събития на Mall Galleria. Цонков получи и специална лимитирана серия вино от Вила Любимец. В паузите между мачовете имаше предизвикателства към публиката с предметни награди, безплатни уроци по билярд с най-добрите състезатели от България и атрактивни демонстрации. Една от тях беше двубоя между републиканския шампион на България за жени Мария Левова и деветата в света за девойки – Кристина Златева. Сблъсък на женски чар и майсторски отигравания заплениха зрителите на търговския център.

Партньори на ББФ: София АУТО, ШАВРОЛЕТ, Вила Любимец, Victoria Group, TAT Билярд, ZION, Ratatui

Sportal.bgофициален медиен партньор на БЪЛГАРСКА БИЛЯРД ФЕДЕРАЦИЯ

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?