Начало Новини Новини НАЙ-МЛАДИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ НА ББФ ВЛИЗАТ В НЕРАВНА БИТКА
НАЙ-МЛАДИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ НА ББФ ВЛИЗАТ В НЕРАВНА БИТКА
Вторник, 31 Юли 2012 13:23

Една от дисциплините, които ще се проведат по време на Европейското първенство по билярд (26 юли/3 август - Германия) е отборно първенство. Регламентът на първенство изисква отборът на всяка страна да бъде съставен от минимум 3 състезатели. Всеки от тях играе в една от следните дисциплини – 8-ма, 9-та и Стрейт. Всяка спечелена дисциплина носи една точка. За победа е необходимо да бъдат спечелени две от трите дисциплини и така отборът продължава в следвaщия кръг. Българска Билярд Федерация разполага само с двама добре подготвени юноши в категория до 16 г. Това са Спасиан Спасов и Антон Златев. Отборът на България е допуснат до участие но поради факта, че не се състои от трима души нашите момчета ще започват всеки кръг с една служебна загуба. Всеки отбор може да си позволи загуба в една от дисциплините без това да му попречи да продължи към финала. Това не важи за нашите състезатели. Те ще играят без право на загуба.

Иван Каменарски -председателят на Българска Билярд Федерация сподели за Sportal.bg:

-          За мен това беше едно трудно решение. Да оставя нашите млади таланти да наблюдават от скамейката отборното първенство или да ги изпратя в числено неравностойна битка. Познавам добре Антон Златев и Спасиан Спасов и знам, че притежават изключително голям борбен дух. За тях ще е непоносимо да седят безучастно, като зрители дори и при минимален шанс за успех. Федерацията застана зад тях. Сигурен съм че тази битка ще ги кали и ще придобият полезен опит. Нека да пожелаем успех на малките герои и всички да бъдем мислено с тях по време на неравностойното сражение.

Първият мач на юношите до 16 год. от отборното започва днес 29 юли от 18.00 часа. От 21.30 стартира мачът на юношите до 18 години. В тази категория родната федерация е добре подготвена. Отборът се състои от петима състезатели, между които Радостин Димов (5-то място на Световно първенство за юноши), Георги Дунгаров и Николай Хубавенски за които това е второ участие на Европейско първенство. Заедно с подкрепата на Мартин Тодоров и Васил Цветков отборът е готов за сериозната битка. Очаквайте всеки ден актуални новини за първенството и нашия отбор първо на Sportal.bg

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?