Начало Новини Новини 10-ТА ТОПКА - РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ
10-ТА ТОПКА - РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ
Вторник, 12 Февруари 2013 13:33

2013iunoshi10bСпасиян Спасов в усещане за дежавю ...

Братя Маринови хвърлиха ръкавицата ...

Мартин Тодоров трябва да наваксва ...

На 10 февруари в столичния билярд клуб БСД се проведе републиканското първенство за юноши по 10-та топка. Турнирът носи точки за квалификациите за юношеския национален отбор за предстоящото Европейско първенство.  Участие взеха 14 състезатели от 5 спортни клуба. Първи стана Спасиян Спасов (БСД) създавайки усещане за дежавю, след като за втори пореден финал отстранява съперника си с резултат (7:1). Този път потърпевш беше Петко Маринов, който за първи път стига до такава фаза на републиканско първенство. Въпреки голямата разлика в резултата може да се каже, че мачът беше напрегнат до последния момент.

Почити във всеки фрейм Спасов трябваше да решава ребусите, които му поставя Маринов и с усилие прибавяше точка след точка в актива си. Точката, която записа Маринов беше с безгрешна игра – „игра на щека”, която не успя да повтори до края на мача. Трето място остана за Мартин Тодоров и братът на единия финалист Марин Маринов.

По този начин братя Маринови хвърлиха ръкавицата в лицето на състезателите в юношеска категория. Участието на Петко и Марин Маринови в разпределението на медалите изненада повечето състезатели, но не и Людмил Георгиев, който се занимава с подготовката им. Мартин Тодоров, само преди два месеца постигна най-добро класиране на Световните квалификации за юноши във Вилинген (Германия) и отсъствието му от финала е необичайно. Остават му два турнира от юношеското първенство през тази година за да покаже на какво е способен.

Запомнящо се участие направи Николай Алгафари, който стартира с победа (6:5) над Тодоров, но трябваше да прекрати участието си в турнира заради болки в гърба.

Следващият турнир за юноши е по Стрейт на 9 март.

2013iunoshi10c

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?