Начало Новини Новини EuroTour - 9 Ball Open (Treviso, Italy)
EuroTour - 9 Ball Open (Treviso, Italy)
Събота, 02 Март 2013 11:35

2013evrotouritalia02b

 От 28 февруари до 2 март в Тревисо (Италия) се проведе първия кръг на EuroTour за тази година. Турнирът се състоя по правилата на 9-та топка. В битката за разпределението на наградния фонд от 34 000 евро се включиха 179 топ играчи от Европа.

 Те бяха разделени в 8 групи и по схема на двойна елиминация излъчваха четирима състезатели от група, които се  класират за директните елиминации.

Първи стана Константин Степанов, след като отстрани Димитри Юнго на финала с 9:7.

В турнира участваха и трима наши състезатели - трикратният шампион на България при мъжете Станимир Русланов, двукратният шампион при юношите Радостин Димов и победителя в  кръг на международния турнир Best of the east Златко Цонков.

 Жребият отреди служебна победа на Златко Цонков и той пропусна първи кръг. В следващия кръг отнесе с 9:4 Manuel Kapeller , но след това загуби от многократния шампион на Англия -  Daryl Peach с (2:9) и от Karlo Dalmatin (9:4). Златко беше на една среща от участие в разпределението на наградния фонд.

Станимир Русланов постигна забележителна победа в първия си мач (9:8) срещу бившият номер 1 на Швейцария по снукър Jonni Fulcher. Това беше добър старт за Русланов, защото Fulcher има зад гърба си победи на д Ралф Суке и Тони Драго. Въпреки доброто начало Русланов загуби следващия мач (3:9) от трикратния медалист от Европейски първенства Roman Hybler. Без право на повече грешки Русланов отстрани с 9:4 Henrikas  Strolis, но загуби от добре познатия в билярдните среди Ивица Путник с 9:3.

Радостин Димов загуби с (7:9) от Daniel Guttenberger и от Chris Melling (9:2). 

Крайно класиране на нашите състезатели: Златко Цонков и Станимир Русланов на 65-то място, Радостин Димов на 129-то място. Това беше първо участие на EuroTour и за тримата и може би затова не успяха  да покажат най-добрата си игра. Всеки от тях вече има поставена летва, която другия път трябва да надскочи.

EuroTour е верига турнири, които за тази година са 6 на брой. Следващият кръг е от 23 до 25 май в Австрия.

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?