Начало Новини Новини Републиканско за юноши (Стрейт и 9-та топка)
Републиканско за юноши (Стрейт и 9-та топка)
Четвъртък, 14 Март 2013 11:42

2013iunoshi2

2013iunoshi1

Златен хеттрик на Спасиян Спасов и титлата Шампион на България при юношите за 2013 г.

Мартин Тодоров изригна на финала на серията от Републикански за юноши.

Марин Маринов любимеца на публиката претърпя погром.

На 9 и 10 март в столичния билярд клуб БСД се проведе втората и последната серия от републикански първенства за юноши за тази година. В събота се проведе тактическата разновидност на билярда – Стрейт, а в неделя атрактивната 9-та топка.

На стрейт първи стана Спасиян Спасов (БСД), след като отстрани на финала съотборника си Мартин Тодоров с резултат 100:45. Това е третата поредна титла за Спасов през тази година и златен хеттрик, след като никой от съперниците му не успя да прекъсне печелившата серия. Трето място си разделиха Антон Златев (Плевен) и Виктор Игнатов (БСД).

Участниците в финала на 9-та топка бяха същите, но изходът беше различен. В последния възможен момент Мартин Тодоров успя да се мобилизира и да прекъсне серията на Спасов. Това изригване на Тодоров е нещо, което публиката очакваше вече трети финал. Тодоров грабна титлата Републикански шампион на 9-та топка, след като в много оспорван и интересен мач надигра съотборника си Спасов с 7:5. Трето място в тази дисциплина остана за Антон Златев (Плевен) и Мартин Станков (СТИКС).

Марин Маринов, който стана любимец в анкетата на сайта на ББФ, претърпя погром и не успя да защити очакванията на публиката.

Награждаването направи председателят на федерацията Иван Каменарски, който гарантира покриването на разходите на най-заслужилия юноша на Европейското първенство (25.07 - 3.08 2013 г. – Сараево).

Провеждането на юношеските турнири в началото на годината е наложено от факта, че до 10 април ББФ трябва да направи заявка към ЕПБФ за Европейското първенство. Българска Билярд Федерация ще подкрепи най-добрият от юношите и ще покрие всички разходи свързани с участието на Европейското, които възлизат на сума над 2000 лв.

Шампион на България при юношите за 2013 по ранг листа от четирите републикански първенства стана Спасиян Спасов. За това постижение той ще получи допълнително купа, плакета и грамота, които ще бъдат връчени в края на годината на официална церемония за награждаване на отличилите се състезатели през 2013 г.

2013iunoshishemi

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?