Начало Новини Новини РУСЛАНОВ ВЗЕ МЕДАЛ ОТ BEST OF THE EAST
РУСЛАНОВ ВЗЕ МЕДАЛ ОТ BEST OF THE EAST
Петък, 09 Август 2013 16:59

2013_r_best02За втора поредна година под егидата на ББФ  се провежда кръг от международната веригата турнири Dynamic - BEST OF THE EAST. На 13-14.07.2013 град Бургас беше арена на прететендентите за титлата „Най-добър състезател на Източна Европа”. Турнирът е с рекорден за страната ни награден фонд от 7000 лева, който беше подсигурен изцяло от Община Бургас. За участие се записаха 91 състезатели, след което записването беше преустановено. В надпреварата участваха 79 състезатели от България, Полша, Сърбия, Румъния, Македония, Словакия, Русия и Армения, след като 12 състезатели от Сърбия не успяха да пристигнат. Поради големия брой на участниците, състезанието се проведе в четири бургаски клуба: CAMEO CLUB, PLAYGROUND, RSP и ТАРГЕТ.

Откриването на турнира направи г-н Луков председател на Общински съвет - Бургас. За церемонията присъстваше и г-жа Веси Деведжиева  - Началник Отдел "Спорт". Иван Каменарски - прдседател на ББФ връчи почетни плакети на представителите на Общината за подкрепата, която Бургас оказва за развитието на този спорт.

Турнирът се проведе по правилата на 10-та топка. Състезателите бяха разпределени в 16 групи, където играха всеки срещу всеки. Двама състезатели от всяка група се класират за директните елиминации.
2013_r_best01Първи стана румънския състезател Киприан Гиндац. Той взе купата след като победи на финала легендата в билярдните среди - сърбина Шандор Тод с 8:6. Първенецът прибра и 1050 евро от наградния фонд, а европейския шампион от 2004 година - Шандор Тод взе 700 евро. Нашите състезатели също направиха добро представяне. Станимир Русланов за пореден път доказа , че в момента безспорно е най-добрия българин в билярда. След 2-те си поредни титли в българския шампионат, сега завоюва бронзовото отличие и прибра 450 евро от наградния фонд. Той показа много стабилна игра и победи силни играчи от Румъния, Сърбия и Полша, но загуби на полуфинала от бъдещия шампион в турнира с резултат 8:5. С тази си победа Русланов зае 3-то място в цялостната ранг листа на веригата за 2013-та. Той ще се бори в още два кръга до края на година за лидерската позиция на цялата верига. Друго запомнящо се представяне са двете 5-ти места на Спасиан Спасов и Николай Бекяров, които също участваха в рарпределението на парите и взеха по 200 евро. Мартин Станков спечели допълнителната награда от 100 евро обявена и отпусната от ББФ за най-предно класирал се юноша до 16 години. Така нашите състезатели взеха общо сумата от 950 евро. Станков получи медал за класирането си. Медал за най-добро класиране за жени получи Мария Левова. Най-младия участник в турнира Йоанис Кикрилис (9 г.) беше отличен с грамота за куража да застане редом до баща Павлос Кикрилис и да се впусне в битката на
BEST OF THE EAST.

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?