Начало Новини Новини РЕПУБЛИКАНСКО ОТБОРНО ПЪРВЕНСТВО
РЕПУБЛИКАНСКО ОТБОРНО ПЪРВЕНСТВО
Вторник, 03 Декември 2013 16:49

2013_otbornoНа 1 декември в столичния билярд клуб “BSD” се проведе отборно първенство по билярд. Поради фактът, че отборът на победители няма да представя федерацията в официални международни мачове, регламентът позволи комбинирането на състезатели от различни клубове. За участие се записаха 12 отбора, което даде възможност целия турнир да се изиграе на двойна елиминация.  Комбинацията Мартин Тодоров, Ангел Делчев и Георги Ангелов се оказа поразяваща. На финала те отстраниха за втори път в турнира отбора на Станимир Русланов, Людмил Георгиев и Николай Хубавенски.

Лично за Тодоров това е втори поред спечелен финал след като преди седмица завоюва купата на LONGONI. Трето място заеха Милош Йованович, Ангел Богданов и Ивайло Костадинов.  

Състезанието премина без конфликтни ситуации в отборно-състезателен дух.  Имаше излъчване на живо в интернет, което е видяно от близо 300 души. Жребият беше изтеглен от капитаните на 12-те отбора, преди началото на турнира. Много от срещите в турнира завършиха след изпълнение на дузпи, което предизвика допълнително шоу и емоции.

КЛАСИРАНЕ

2013_otborno02
 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?