Начало Новини Новини СВЕТОВНО И ЕВРОПЕЙСКО ПО БИЛЯРД В БЪЛГАРИЯ
СВЕТОВНО И ЕВРОПЕЙСКО ПО БИЛЯРД В БЪЛГАРИЯ
Четвъртък, 26 Декември 2013 16:08

Европейската федерация по билярд (EPBF) подкрепи кандидатурата на Българска Билярд Федерация за домакинство на Световно първенство за юноши.

Президентът на EPBF – Mr. Gre Leenders, изпрати искане до Световната федерация това да се случи още през 2014 г. Такова беше настояването и на Иван Каменарски, заради факта, че състезатели като Спасиян Спасов и Антон Златев, ще бъдат в апогея си на юношеската състезателна форма.

През 2011-та и 2012-та година Европа беше домакин на световен форум и това допринесе за даване на домакинство на държава от друг континент. Следващото първенство ще бъде в Китай, но от WPA са  харесали предложението на Европейската федерация и ще започнат преговори в дългосрочен план. Провеждането на Световното за юноши, ще даде домакинска квота и шанс за квалификации в България. Това ще бъде златена възможност за много български състезатели да участват на най-голямото първенство.

До края на януари ББФ ще депозира официалното писмо поискано от ЕПБФ за друго домакинство – Европейско за юноши и девойки 2015 г.  

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?