Начало Новини Новини Petrich Billiard MASTERS 10-Ball – Invitation only
Petrich Billiard MASTERS 10-Ball – Invitation only
Събота, 03 Май 2014 08:47

petrich_masters_1На 26 и 27 април 2014 година в гр. Петрич се проведе първият по рода си турнир с индивидуални покани за състезателите турнир „Petrich Billiard MASTERS 10-Ball – Invitation only”. Именно поради формата си в турнира взеха участие най-добрите състезатели по билярд в България.

Откриване – СК „Bo&Bo” изненада състезателите с тържественото си откриване, като заложи на българските традиции и посрещна състезателите в традиционни български носии, питка и сол. За всеки участник бяха подсигурени безплатни нощувки /това се прави за 1ви път в България/. Самият кмет инж. Вельо Илиев откри турнира и спомена, че игрите билярд и снукър много му харесват, а самият той е играл преди години.

 „В този формат няма лесен жребии“ – каза Георги Божков непосредствено след тегленето на жребия и обявяването на откриващата среща между Станимир Русланов и Людмил Георгиев.

Формат на турнира:

1 ден – двойна елиминация до излъчване на 16 състезатели, които да вземат участие във втория ден (изиграни бяха 40 срещи). Игра се до 6 фрейма.

2 ден – директна елиминация (изиграни срещи 15 срещи)

8на финал – до 6 фрейма

4 финал – до 7 фрейма

Полуфинал – до 8 фрейма

ФИНАЛ /емблематична 10-та топка/ - до 10 фрейма

Бележки Полуфинал 1 (Станимир Русланов vs. Виктор Игнатов). Съдия бе петричката щека Сашко Димитров. Продължителност на срещата 1:45 часа. Резултат 8:3 фрейма.  Станимир показа желание за победа още в началото на срещата като изигра два прецизни фрейма и поведе Виктор с 2:0. Виктор опита да се върне в мача след като направи комбинация във 3тия фрейм с 1 и 10, но в крайна сметка след перфектната игра на Станимир мача завърши 8:3.

Бележки Полуфинал 2 (Радослав Милков vs. Николай Хубавенски). Съдия бе европейската бронзова медалистка за двойки по билярд – Мария Левова. Продължителност на срещата 2:05 часа. Резултат 8:5 фрейма. Хубавенски започна срещата устремено, като поведе петричкият треньор с 0:2. След което Милков се завърна в мача с 4:2. След което настъпи обрат и отново Хубавенски поведе с 4:5.

В крайна сметка мача завърши 8:5 за Милков.
Цитат на Мария Левова „Радослав Милков показа невероятен феърплей, след като невидимо за всички неволно докосна бялата топка и веднага сигнализира за това. Публиката веднага оцени това. Браво.“

Бележки Финал (Станимир Русланов vs. Радослав Милков). Продължителност на срещата 2:15 часа. Резултат 10:4 фрейма.

Съдия – Георги Ангелов. Финалът беше зрелищен джентълменски двубой, обсипан със стратегически ходове – пласирания и таймаути.

Станимир даде невероятен пример за концентрация и поведение по време на игра. Именно това му помогна да отиграва ударите си хирурическа прецизност и го доведе до победата.

Радослав показа стратегическа игра, но концентрацията по време на финала му попречи да се противопостави на Станимир.

Цитат от Цветан Ангелов – член на УС „Инфарктни мачове. Публиката затаяваше дъх преди всеки“

Награждаване. СИЛНИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ ОВАЦИИ

1 място Станимир Русланов – награда 400 лв.

2 място Родаслав Милков – награда 300 лв.

3 място Виктор Игнатов – награда 150 лв.

3 място Николай Хубавенски – награда 150 лв.

Мнения на състезателите за турнира

„Невероятна обстановка и гостоприемство“

„Турнинр на много високо ниво“

„Страхотна организация на турнира“

petrich_masters_2

ИНТЕРВЮ С ПОБЕДИТЕЛЯ СТАНИМИР РУСЛАНОВ

1.Честита победа! Направи страхотна игра и  показа доста високо ниво, как се чувстваше тези два дни в нашия клуб?

- Чувствах се много добре, въпреки, че беше много трудно. Състезателите бяха на много високо ниво, конкуренцията беше много голяма и се чувствам много щастлив, че успях да спечеля първото място.

2.Какво мислиш за организацията на турнира?

- Очарован съм от организацията. Това е най-добрият турнир подготвен и огранизиран за нас като участници и индивидуални личности. Всеки от участниците се чувстваше на точното място като у дома си.

3.Освен Радослав Милков, с когото игра на финала, кой от участниците беше конкуренция за теб?

- С всеки един мачът беше труден, но за мен първата среща на сутринта на втория ден с Радостин Димов ми беше най-важна и най-трудна. Мачът беше ключов, понеже разликата беше една игра, но всеки мач и всяка топка са важни за мен.

4.Повечето от участниците казаха, че им липсва концентрация по време на играта. Ти демонстрира страхотна такава и сериозна дисциплина, как го постигаш?

- Старая се много. Опитът в подобни ситуации доста ми помага. Имам треньор в лицето на Людмил Георгиев, който ми помага много и работим много върху това.

5.Какво ще посъветваш тези участници, които не успяха да се класират?

- Ще ги посъветвам да тренират усилено и да се отдават максимално на този спорт, защото той е страхотен.

6.Какво да очакваме за в бъдеще от теб?

- Още по-добра игра. Ще се раздавам максимално и ще тренирам все по-усилено.

7.Имаше ли нещо, което не ти хареса през тези два дни?

- Не, всичко беше на ниво. Още веднъж искам да кажа, че турнира организиран от Спортен клуб по Билярд и Снукър „Bo&Bo” беше на топ ниво и до сега не съм присъствал на подобен турнир в България.

Автор: Елена Дикова

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?