Начало Новини Новини РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО / 8-ма ТОПКА
РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО / 8-ма ТОПКА
Понеделник, 16 Юни 2014 21:50

001_plakatНа 21 и 22 юни в град Бургас, ще се проведе републиканско първенство по билярд.

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРНИРА

Дисциплина: 8-ма топка.

Схема: смесена (двойна / директна)

Брейк: разменен (първата топка е на точката)

Формат: до 7 победи

Magic rack: позволен

Легално време за среща: 1.15 минути

Shot clock: С цел по-добър контрол на графика на турнира на всеки мач може да се приложи правилото за „Shot clock”. След прилагането на „Shot clock” времето за всеки удар става 35 секунди с предупреждение след 25-та секунда. Всеки състезател има право не едно удължаване от 25 секунди на игра. „Shot clock” стартира, когато всички топки престанат да се движат, включително и въртене на едно място от фалц и опонента ви се махнал от масата.

Shot clock” приключва, когато върха на щеката удари бялата топка или времето за удар приключи. Ако времето изтече преди състезателя да направи удар се присъжда фал в полза на противника му.

Тайм аут: Всеки играч има право на един тайм аут от 5 минути по време на мач. Тайм аутът може да бъде взет само когато фрейма е приключил. По време на тайм аут опонента изчаква на стола си. Преди да се използва тайм аут състезателя се обажда на съдията за да бъде засечено време. След приключване на тайм аута състезателя отново се обажда на съдията за да бъде спряно засичането на времето.

тайм аут санкции се налагат за: тютюнопушене, употреба на алкохол, късно връщане от тайм аут, използване на времето повече от веднъж в един и същи мач, да вземе тайм аут по време на неприключен фрейм .

Наказанията са: ако има започнал фрейм се прекратява и се присъжда една игра в полза на другия състезател. Второ нарушение на правилото за тайм аут е загуба на мач.

Облекло: тъмен панталон, клубна фланелка или риза.  

Награден фонд: сформира се от таксите за участие + 4 медала и купа.

Такса за участие: 20 лв. За юноши до 18 години към 1.01.2014 г. могат да се възползват от 50 % отстъпка от таксата за участие. При използването на такава отстъпка и участие в разпределението на наградния фонд те ще получат 50 % от предвидената сума за мястото на което са се класирали.

Записване: до 18.00 часа на 19 юни 2014 г. на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Теглене на жребии: четвъртък (19 юни) с 32 поставени по ранглистата. В петък на сайта, ще бъде публикувано разпределението на състезателите по клубове.

Начало на турнира: 10.00 ч.

Адрес: град Бургас

  1. Билярд клуб Hot Shot https://www.facebook.com/#!/hotshot.biliard
  2. Билярд клуб PLAYGROUND https://bg-bg.facebook.com/playgroundburgas

 

Хотелско настаняване: Може да се възползвате от условията предоставени на ББФХотел Чиплаков (цената е с отстъпка за участници в турнира)
http://www.chiplakoff.com

Двойна стая - 56 лв.
Тройна стая - 65 лв.

Хотел БСУ (цената е с отстъпка за участници в турнира)
Двойна стая - 58 лв

http://hotel.bfu.bg/

 

Общежитие „МОНТАЖИ” (без отстъпка / най-евтина цена)
Двойна стая - 24 лв

http://www.relaxbulgaria.com/obshtejitie-montaji

 

ББФ си запазва правото, като организатор да прави промени. При излизането на допълнителна информация или промени, същите ще бъдат публикувани на сайта.

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?