Начало Новини Новини БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО БИЛЯРД
БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО БИЛЯРД
Неделя, 06 Юли 2014 16:25

001_world_1Китай е домакин на световното отборно първенство по билярд. Турнирът ще се проведe от 28 юли до 2 август в Пекин. Наградният фонд е 300 000 USD. Това е поредният успех на Българска Билярд Федерация и нова възможност за нашите състезатели да се изявят на голямата сцена.

Регламент и схема на турнира

Отборите са разделени в шест групи от A до F и играят помежду си на шест дисциплини. Отбор с 4:2, 5:1 или 6:0 победи срещу съперника си печели 3 точки за класиране в групата. При резултат 3:3, двата отбора записват по една точка. Загубилият отбор не взема точки.Двата отбора с най-добро класиране от всяка група заедно с четири отбора с най-добро трето място  ще продължат за директните елиминации.

Състав

Изискването е всеки  отбор да се състои от трима мъже и една жена.  Краткото време от получаването на квота до поименното регистриране на отбора не даде възможност на ББФ за провеждане на вътрешни квалификации. Отборът е селектиран от състезатели с най-добро представяне на Европейските първенства. При мъжете това са Станимир Русланов, Радостин Димов и Людмил Георгиев. Те в момента са водачи и на националната ранг листа за годината. Жената в отбора е Кристина Златева, която преди месец добави към многобройните си постижения и победа над световната шампионка – Fu Xiao-Fang  (CHN).

Дисциплини, които ще се играят и разпределението на нашите състезатели са:

10 топка /мъже индивидуално до 7 победи/ Станимир Русланов

10 топка /смесени двойки през удар до 7 победи/ Кристина Златева & Ст. Русланов

9 топка /жени индивидуално до 8 победи/ Кристина Златева

9 топка /мъже индивидуално до 8 победи/ Радостин Димов

8 топка /мъже индивидуално до 6 победи/ Людмил Георгиев

8 топка /мъже двойки през удар до 6 победи/ Радостин Димов & Людмил Георгиев

Представяне на отбора

Кристина Златева – вице европейски шампион 2013, 9-то място на световно за девойки 2011, 17-то място на World 9 Ball China Open.

Станимир Русланов – четири кратен шампион на България (2010, 2011, 2012, 2013), 9-то място на европейско първенство 2014, 3-то място на Best of the east 2013, първо място в ранг листата за годината.

Радостин Димов- 5-то място на световно първенство за юноши 2011, 17-то място на европейско първенство 2012, второ място в ранг листата за годината.

 Людмил Георгиев – 17-то място на европейско първенство 2012, трето място в ранг листата за годината.


 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?