LONGONI CUP
Събота, 06 Декември 2014 11:41

Над 100 участници в LONGONI CUP !!!
longoni_001

На 29 и 30 ноември в столичния билярд клуб
BSD се проведе за трета поредна година българското издание на LONGONI CUP.
Първоначално предвидените схеми за 64 състезатели при аматьорите и 32 за най-добрите не бяха достатъчни. Наложи се провеждането на баражи за аматьорската лига.

longoni_004Участниците в турнира си разделиха награден фонд от 1580 лв. (I лига-940; II лига-640) и предметни награди за 4000 лв. Турнирът се провежда с изключителната подкрепа на фирма МИКРОИНТЕЛЕКТ.

При аматьорите първи стана Сашко Димитров, след победа над Георги Горанов с резултат 6:4. Димитров беше претърпял загуба от Горанов в етапа на двойните елиминации и стигна до финала от страната на загубилите. Там успя да се мобилизира, като взе реванш за загубата и завоюва титлата. Марио Вълчев и Антоний Косев спечелиха третите места. Йордан Дивлев от Петрич спечели щека LONGONI MARTIN POOL на стойност 840 евро от томболата за участниците. Тениски, шапки и аксесоари за щеки получиха още 30 състезатели от двете лиги.

В първа лига победител стана Кристиян Спасов, който победи Радостин Димов с 7:6. На трето място останаха Станимир Русланов и Спасиян Спасов.

Кристиян Спасов освен титлата спечели и голямата награда в турнира – щека LONGONI GENESI POOL на стойност 930 евро.

ТУРНИРНА СХЕМА НА ПЪРВА ЛИГА

КЛАСИРАНЕ ПЪРВА ЛИГА

ТУРНИРНА СХЕМА НА ВТОРА ЛИГА

КЛАСИРАНЕ ВТОРА ЛИГА

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?