Начало Новини Новини РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ / 10-ТА ТОПКА
РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ / 10-ТА ТОПКА
Понеделник, 30 Март 2015 16:04

plakat_10На 4 и 5 април в Билярд клуб AMERICAN SALOON (София, Студентски град, зала Христо Ботев) ще се проведе републиканско първенство на 10-та топка.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРНИРА

Дисциплина: 10-та топка

Схема: 64 състезатели / двойна елиминация до осмина финалите / последните 16 на директна елиминация

Брейк: разменен (1-ви номер на точката)

Формат:до 6 победи на двойната елиминация / до 7 победи на директната елиминация

Magic rack: позволен. Всеки състезател може сам да избере дали да разбива с “magic rack или не. Ако се използва “magic rack за разбиване той трябва да е достъпен и за двамата състезатели. Това означава, че състезател който има “magic rackи го използва при разбиване трябва да го предостави и на опонента си, ако той няма такъв, но желае да разбива с “magic rack. В противен случай и двамата губят правото да разбиват с “magic rack. Ако опонента ви не желае да използва “magic rack·това не ви лишава от правото да го използвате вие.

Махане на “magic rack от масата: може да се обърнете към съдията да махне на “magic rack·от масата по време на игра когато в обхвата му се намира само една топка.·

Легално време за среща: 1.00 ч.

Shot clock: С цел по-добър контрол на графика на турнира на всеки мач може да се приложи правилото за „Shot clock”. След прилагането на „Shot clock” времето за всеки удар става 35 секунди с предупреждение след 25-та секунда. Всеки състезател има право нa едно удължаване от 25 секунди на игра. „Shot clock” стартира, когато всички топки престанат да се движат, включително и въртене на едно място от фалц и опонента ви се e махнал от масата.

„Shot clock” приключва, когато върха на щеката удари бялата топка или времето за удар приключи. Ако времето изтече преди състезателя да направи удар се присъжда фал в полза на противника му.

Тайм аут: Всеки играч има право на един тайм аут от 5 минути по време на мач. Тайм аутът може да бъде взет само когато фрейма е приключил. По време на тайм аут опонента изчаква на стола си. Преди да се използва тайм аут състезателя се обажда на съдията за да бъде засечено време. След приключване на тайм аута състезателя отново се обажда на съдията за да бъде спряно засеченето на времето.

тайм аут санкции се налагат за: тютюнопушене, употреба на алкохол, късно връщане от тайм аут, използване на времето повече от веднъж в един и същи мач, да вземе тайм аут по време на неприключен фрейм .

Наказанията са: за първо нарушение се присъжда една игра в полза на другия състезател. Второ нарушение на правилото за тайм аут е загуба на мач.

Облекло: тъмен панталон, клубна фланелка или риза.

Допинг контрол: състезателите подлежат на допинг контрол и тест за употреба на наркотични вещества. ··

Награден фонд: сформира се от таксите за участие + 3 медала и купа.

Такса за участие: 20 лв. За юноши до 18 години към 1.01.2015 г. могат да се възползват от 50 % отстъпка от таксата за участие. При използването на такава отстъпка и участие в разпределението на наградния фонд те ще получат 50 % от предвидената сума за мястото на което са се класирали.

Записване: до 18:00 часа на 3 април 2015 г. на   Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

!!! МАКСИМАЛЕН БРОЙ СЪСТЕЗАТЕЛИ: 64 по ред на записване. Записан 65-ти играе квалификационен кръг на директна елиминация със записан 64-ти и т.н.

Акредитация (потвърждение за участие със заплащане на такса): 10:00 часа (4 април - събота)

Теглене на жребия: 10:15 часа (4 април - събота). Записани състезатели, които не са заплатили такса за участие до 10:15 часа (4 април - събота) няма да бъдат включени в жребия!!!

Начало на турнира: 10:30 ч. (4 април - събота)

Адрес: Билярд клуб AMERICAN SALOON (София, Студентски град, зала Христо Ботев)

ББФ си запазва правото, като организатор да прави промени. При излизането на допълнителна информация или промени, същите ще бъдат публикувани на сайта.

 

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?