Начало Новини Новини РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО 9-ТА ТОПКА 2015
РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО 9-ТА ТОПКА 2015
Събота, 09 Май 2015 10:39

plakat_9ta_m2015На 16 и 17 май в Билярд клуб MANHATTAN град Пазарджик, ще се проведе републиканско първенство по билярд.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРНИРА

Дисциплина: 9-та топка.

Схема: комбинирана (двойна / директна)

Брейк: разменен, важи правилото за трите топки!!! При разбиване е необходимо три топки да преминат линията за разбиване. Топка която е влязла в джоб се брои за преминала линията.  Девети номер е на точката!!!

Формат: до 7 победи (до 6 победи на двойна елиминация)

Magic rack: позволен

Легално време за среща: 75 мин. във формата до 6; 90 мин. във формата до 7

Shot clock: С цел по-добър контрол на графика на турнира на всеки мач може да се приложи правилото за „Shot clock”. След прилагането на „Shot clock” времето за всеки удар става 35 секунди с предупреждение след 25-та секунда. Всеки състезател има право не едно удължаване от 25 секунди на игра. „Shot clock” стартира, когато всички топки престанат да се движат, включително и въртене на едно място от фалц и опонента ви се махнал от масата.

Shot clock” приключва, когато върха на щеката удари бялата топка или времето за удар приключи. Ако времето изтече преди състезателя да направи удар се присъжда фал в полза на противника му.

Тайм аут: Всеки играч има право на един тайм аут от 5 минути по време на мач. Тайм аутът може да бъде взет само когато фреймът е приключил. По време на тайм аут опонента изчаква на стола си. Преди да се използва тайм аут състезателя се обажда на съдията за да бъде засечено време. След приключване на тайм аута състезателя отново се обажда на съдията за да бъде спряно засичането на времето.

Тайм аут санкции се налагат за: тютюнопушене, употреба на алкохол, късно връщане от тайм аут, използване на времето повече от веднъж в един и същи мач, да вземе тайм аут по време на неприключен фрейм .

Наказанията са: ако има започнал фрейм се прекратява и се присъжда една игра в полза на другия състезател. Второ нарушение на правилото за тайм аут е загуба на мач.

Облекло: тъмен панталон, клубна фланелка или риза.  

Награден фонд: сформира се от таксите за участие + 4 медала и купа.

Такса за участие: 20 лв.

* Юноши до 18 години към 1.01.2015 г. могат да се възползват от 50 % отстъпка от таксата за участие. При използването на такава отстъпка и участие в разпределението на наградния фонд те ще получат 50 % от предвидената сума за мястото на което са се класирали.

Записване: до 18.00 часа на 15 май 2015 г. на  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Начало на турнира: 10.30 ч.

Адрес: град Пазарджик, ул. Асен Златарев 26, Билярд клуб МАНХАТЪН

Хотелско настаняване: Може да се възползвате от условията предоставени на ББФ от хотели ПРИМАВЕРА - 45 лв. за двойна стая. И двата хотела се намират в пешеходната зона на ПАзарджик на 1 мин. от Билярд клуб МАНХАТЪН

 ББФ си запазва правото, като организатор да прави промени. При излизането на допълнителна информация или промени, същите ще бъдат публикувани на сайта.


 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?