Начало Новини Новини РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ
РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ
Вторник, 12 Май 2015 08:04

9_s_juniorНа 9 и 10·май в столичния Билярд клуб BSD 2 се проведе републиканско първенство за юноши по стрейт и 9-та топка. Републикански шампион по стрейт стана Виктор Игнатов (Сота), след като направи обрат на финала срещу Николай Желев. Игнатов спечели купата с резултат 100:83.

Трето място и медали взеха Дилиян Тиклев и Марин Маринов. За полуфиналите не успяха да се класират Бен Дваш и Георги Горанов. Александър Георгиев също направи добро представяне. Не му достигнаха 6 точки за оставане в турнира (69:75), след като беше спрян от бъдещия медалист Марин Маринов.

В първи кръг на 9-та топка победител стана Марио Вълчев след убедителна победа (7:1) срещу Дилиян Тиклев. Вълчев стигна до финала, преодолявайки в много труден мач (7:6) настоящия шампион по стрейт Виктор Сота.

Интересно представяне направи новият състезател на домакините от BSD Мартин Петров, който е републикански шампион по шах и една от големите надежди на България в този спорт. Въпреки че участва за първи път на държавно първенство по билярд Петров успя да създаде напрежение на бъдещия сребърен медалист Дилиян Тиклеведин до 3:3, но в последствие отстъпи с 4:6.  

Републиканският шампион на 9-та топка ще се определи след провеждането на още два кръга от общо три в тази дисциплина.

СХЕМА / СТРЕЙТ

СХЕМА / 9-ТА ТОПКА

КЛАСИРАНЕ / СТРЕЙТ

КЛАСИРАНЕ / 9-ТА ТОПКА

СНИМКИ

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?