Начало Новини Новини РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО НА 10-ТА ТОПКА ЗА МЪЖЕ
РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО НА 10-ТА ТОПКА ЗА МЪЖЕ
Вторник, 22 Март 2016 00:00

10_nagrajdavaneНа 19 и 20 март в столичния билярд клуб STIX се проведе републиканското първенство по билярд за мъже в дисциплината десета топка. Участие взеха 71 състезатели от цялата страна – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Пазарджик, Петрич, Бяла, Добрич, Каварна и други.

 


Републикански шампион стана Людмил Георгиев след като отстрани на финала Марио Вълчевс резултат (7:4). На трето място останаха Радостин Димов и Станимир Русланов.

СХЕМА

10_shema

КЛАСИРАНЕ


СНИМКИ

Повече информация

 

На 19 и 20 март в Билярд клуб STIX ще се проведе републиканско първенство на 10-та топка.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРНИРА

Дисциплина: 10-та топка

Схема: 64 състезатели / двойна елиминация до осмина финалите / последните 16 на директна елиминация

Брейк: разменен (1-ви номер на точката)

Формат: до 6 победи на двойната елиминация / до 7 победи на директната елиминация

Magic rack: позволен. След разбиване може да се обърнете към съдията да махне “magic rack” ·от масата по време на игра - само когато в обхвата му се намира само една топка.

Легално време за среща: 1.00 ч.

Shot clock: С цел по-добър контрол на графика на турнира на всеки мач може да се приложи правилото за „Shot clock”. След прилагането на „Shot clock” времето за всеки удар става 35 секунди с предупреждение след 25-та секунда. Всеки състезател има право нa едно удължаване от 25 секунди на игра. „Shot clock” стартира, когато всички топки престанат да се движат, включително и въртене на едно място от фалц и опонента ви се махнал от масата.

„Shot clock” приключва, когато върха на щеката удари бялата топка или времето за удар приключи. Ако времето изтече преди състезателя да направи удар се присъжда фал в полза на противника му.

Тайм аут: Всеки играч има право на един тайм аут от 5 минути по време на мач. Тайм аутът може да бъде взет само когато фрейма е приключил. По време на тайм аут опонента изчаква на стола си. Преди да се използва тайм аут състезателя се обажда на съдията за да бъде засечено време. След приключване на тайм аута състезателя отново се обажда на съдията за да бъде спряно засеченето на времето.

тайм аут санкции се налагат за: тютюнопушене, употреба на алкохол, късно връщане от тайм аут, използване на времето повече от веднъж в един и същи мач, да вземе тайм аут по време на неприключен фрейм .

Наказанията са: за първо нарушение се присъжда една игра в полза на другия състезател. Второ нарушение на правилото за тайм аут е загуба на мач.

Облекло: тъмен панталон, клубна фланелка или риза.

Допинг контрол: състезателите подлежат на допинг контрол и тест за употреба на наркотични вещества. 

Такса за участие: 20 лв. Юноши до 18 години към 1.01.2016 г. могат да се възползват от 50 % отстъпка от таксата за участие. При използването на такава отстъпка и участие в разпределението на наградния фонд те ще получат 50 % от предвидената сума за мястото на което са се класирали.

Записване: до 18:00 часа на 18 март 2016 г. на  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Теглене на жребия: 10:15 часа (19 март - събота). Записани състезатели, които не са заплатили такса за участие до 10:00 часа (19 март - събота) няма да бъдат включени в жребия!!!

Начало на турнира: 10:30 ч. (19 март - събота)

Адрес: Билярд клуб STIX (София, подлеза на НДК, в близост до фонтаните)

ББФ си запазва правото, като организатор да прави промени. При излизането на допълнителна информация или промени, същите ще бъдат публикувани на сайта.

Хотелско настаняване: Може да се възползвате от условията предоставени на ББФ от хотел Медик. Виж повече информация ТУ

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?