Начало Новини Новини РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО НА 10-ТА ТОПКА ЗА МЪЖЕ
РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО НА 10-ТА ТОПКА ЗА МЪЖЕ
Понеделник, 11 Април 2016 11:18

9_1_finalВ клуб „Манхатън“ в Пазарджик вчера и днес се проведе първият кръг на шампионата на България по билярд за мъже в дисциплината девета топка. Участниците бяха 48 – от София, Пловдив, Пазарджик, Петрич, Бургас, Варна, Каварна и др.

До финала достигнаха двама състезатели на столичния клуб “BSD” – рекордьорът по титли от републикански първенства Станимир Русланов и победителят от Мастърса за тази и миналата година Георги Ангелов.

На 1/2-финалите те победиха съответно Марио Вълчев и Любомир Костов в оспорвани срещи, завършили при резултат 7:5. Загубилите на 1/2-финал се окичиха с бронзовите медали. За 17-годишния Марио Вълчев от клуб „BSD” това е второ отличие при професионалистите след второто място на шампионата на десета топка в края на март.

В мача за титлата в Пазарджик Станимир Русланов победи Георги Ангелов със 7:2 и спечели шампионската купа и златния медал.
Следващият турнир от календара на Българска билярд федерация е вторият кръг на републиканското първенство на девета топка, който ще се проведе в края на май в клуб „Корона“ в Русе.

СХЕМА

 

Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?