Начало Правила
Стрейт 14+1 (Straight)

 

1. ПРЕДМЕТ НА ИГРАТА

14.1. е игра с определяне (обявяване). Играчът трябва да определи (обяви) топка и джоб. Играчът получава една точка за всяка правилно обявена и вкарана в обявения джоб с правилен удар топка и има право да продължи реда си докато пропусне да вкара обявената топка или направи фал. Играчът може да вкара първите 14 топки, но преди да продължи реда си с удар по 15-та (последна останала) топка, другите 14 топки се подреждат в триъгълник като за начало, като се оставя свободно мястото на върха му. Тогава играчът прави опит да вкара 15-та топка по такъв начин, че да наруши реда на наредените останали

прочети целия текст ...
 
Пул 10-та топка (10Ball)

 

1. Цел на играта

Това е игра с обявяване на ударите. Играе се с 10 номерирани топки от 1 до 10 и една бяла топка. Топките се играят по възходящ ред спрямо номерата им, като първият контакт на бялата с друга топка трябва да бъде с тази, чиито номер е най-нисък на масата. Играчът, който вкара правилно 10-тата топка и не направи фал печели играта, освен при разбиване, когато ако бъде вкарана, 10-та топка трябва да бъде извадена и поставена на горната точка, или по линията към прилежащия къс спонт, ако точката е заета. При всеки отделен удар трябва да се обяви една единствена топка.

прочети целия текст ...
 
Пул 9-та топка (9Ball)

 

1. Цел на играта.

Дисциплината "9-та топка" се играе с бялата топка и с 9 номерирани топки от номер1 до номер 9. След задължително отиграване на поредния номер топките могат да бъдат вкарани в неправилен ред. Коректно вкарани топки дават право на състезателя да продължи играта. При коректно вкарване на 9-та топка следва спечелване на гейма. При направен погрешен удар, противникът следва да продължи играта от създалото се положение на топките. След допуснат фаул противникът има "топка в ръка" по цялата маса. При играта "9-та топка" не съществува задължението за обявяване на джоб или топка.

прочети целия текст ...
 
Пул 8-ма топка (8Ball)

1. Цел на играта.

Играта "8-ма топка" е игра с обявяване, която се играе с 15 номерирани топки и бялата топка. Единият състезател е необходимо да разиграва топките с номера от 1 до 7 /малки/, а противникът топките с номера от 9 до 15 /големи/. Състезателят, който пръв коректно вкара седемте топки от своята група и 8-та топка - печели гейма.

прочети целия текст ...
 


Анкета

Знаете ли броя на участията на Европейски първенства на състезатели на ББФ?